publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2) Korýši - a výrobky z nich
3) Vejce - a výrobky z nich
4) Ryby - a výrobky z nich
5) Podzemnice Olejná (arašídy) - a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) - a výrobky z nich
7) Mléko - a výrobky z nich
8) Skořápkové plody - mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9) Celer - a výrobky z něj
10) Hořčice - a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) - a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany - v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13) Vlčí bob (lupina) - a výrobky z nich
14) Měkkýši - a výrobky z nich